Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Mikroorganizmy działanie

Pożyteczne mikroorganizmy to grupa naturalnych wyrobów na bazie odpowiednio dobranych kompozycji mikroorganizmów, specjalnie wyselekcjonowanych, niemodyfikowanych genetycznie szczepów drobnoustrojów, ich metabolitów, zawartych łącznie w fermentowanej mieszaninie z naturalnych składników.
Konsorcja mikroorganizmów tlenowych i beztlenowych funkcjonują na zasadzie symbiozy i synergii: wymieniają źródła pożywienia, nie zwalczają się wzajemnie, lecz współpracują, korzystnie wpływając na swojego gospodarza.
Wyroby te mogą wykazywać właściwości probiotyczne, przeciwutleniające, jak również bakterio - fungistatyczne wobec patogenów i szczepów niepożądanych. Stosowanie probio emów nie wymaga karencji i prewencji.
Probiotechnologia to sposób opracowania i wytwarzania fermentowanych wyrobów z kompozycji pożytecznych mikroorganizmów, ich metabolitów oraz innych naturalnych składników. Wszystkie składniki użyte do wytwarzania są niemodyfikowane genetycznie. Probiotechnologia to również sposób stosowania preparatów zawierających kompozycje pożytecznych mikroorganizmów łącznie z innymi naturalnymi komponentami i wyrobami.
W produkcji wykorzystywane są naturalnie zachodzące procesy fermentacji i znajdujemy ich zastosowanie w uprawie roślin, hodowli zwierząt, profilaktyce zdrowia i kosmetyce. Mikroorganizmy wspierają odporność i równowagę mikroflory gleby, roślin, zwierząt i ludzi.
Emy: 
  • kondycjonują i wzmacniają glebę i rośliny,
  • wspierają kiełkowanie,
  • wspierają naturalną odporność na czynniki stresowe takie jak susze, powodzie i patogeny,
  • przyspieszają rozkład skoszonej i procesy próchnicze,
  • ułatwiają przyswajanie składników (ultra, mikro i makroelementów),
  • wspomagają wigor i witalność trawy, zapewniają zdrowy wygląd, kolor,
  • sprzyjają tworzeniu struktury gruzełkowatej i regulacji stosunków powietrzno wodnych gleby,
  • przyspieszają rozkład masy organicznej i poprawiają proces kompostowania,
  • optymalizują gospodarkę wodną,
  • aktywują fermentację gnojowicy, obornika i odcieków,
  • neutralizują odory.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel